Brottmål

Brottmål

Den som är misstänkt för ett brott har oftast rätt till en offentlig försvarare. Vid det fall du inte skulle ha rätt till en offentlig försvarare har du alltid möjlighet att anlita en advokat som privat försvarare. Det är tingsrätten som utser offentlig försvarare men man har rätt att begära vilken försvarsadvokat man vill ha. Uppge att du vill ha en advokat från Advokatfirman Budak & Partners. För att vi på ska kunna hjälpa dig på bästa sätt är det viktigt att du kontaktar oss så snart du får veta att du är misstänkt för ett brott. Det går också bra att kontakta oss om du exempelvis fått en kallelse till ett polisförhör. Vi skulle då kunna förbereda dig inför förhöret och även medverka vid det.

Om du har blivit utsatt för brott har du oftast rätt till ett målsägandebiträde, dvs en egen jurist som ska vara ditt stöd under förundersökningen och vidare genom hela rättsprocessen. Målsägandebiträdet kan även hjälpa dig att kräva skadestånd av gärningsmannen.

Kontakta oss om du har blivit utsatt för brott, så ser vi till att du får ett målsägandebiträde redan i början av utredningen. Då kan vi ge dig stöd och information genom hela utredningen och vi kan också följa med dig på förhör. Vi dokumenterar dina skador och kostnader och tar in de handlingar som behövs för att beräkna ditt skadestånd. Kostnaderna för ett målsägandebiträde ersätts av staten.